duminică, 31 august 2008

Cronica scepticului, episodul noua

În care vom vorbi despre Planeta X, denumită Nibiru, ameninţă viaţa de pe Terra! Emisiunea a fost difuzată de postul TvRM în ziua de 30 august 2008.
Din păcate, din motive tehnice, lipsesc primele 4 minute din emisiune. De aceea, mai înainte de a vedea mica noastră emisiune ar fi bine să citiţi acest text introductiv:
Cred că ar trebui să încep să mă tem. Am coşmaruri noapte de noapte, numai cand mă gandesc la cate primejdii ameninţă fragila noastră planetă. Şi cum să nu mă tem atunci cand citesc un articol, publicat de către un cotidian central, în care scrie clar ca lumina zilei: Planeta X, denumită Nibiru, ameninţă viaţa de pe Terra. Tremur tot! Vine Nibiru peste noi! De aceea am atatea pahare de apă aici. Mă tem să nu mă ia cu leşin! Parol!
Articolul pe care îl voi comenta în continuare se încadrează în acea categorie tipică a celor ce habar nu au de faptul că nu poţi publica nimic, cu atat mai mult atunci cand este vorba despre catastrofe planetare, dacă nu te documentezi serios. Ştiu, în presa noastră, atunci cand e vorba despre catastrofe, documentarea nu mai are nici un rost. Aşa cum mai spuneam şi în numărul trecut: documentarea duce la pierderea cititorilor. Contează numai cititorii, iar adevărul musai trebuie să treacă pe un plan cat mai îndepărtat cu putinţă. Dar să vedem ce ne spune domnul autor în înfricoşătorul său text.
Ne spune că: „În anul 1983, National American Space Agency [sic] - NASA - a lansat un satelit care a detectat un obiect de mărimea planetei Jupiter. Noua planetă a fost numită Planeta X (Nibiru). Planeta face parte dintr-un sistem care are în centru o stea de tip pitică roşie. Se pare că în 2012 Nibiru se va apropia de sistemul nostru solar şi va interacţiona cu acesta, producand efectele despre care vorbesc profeţiile Maya (şi altele asemănătoare).” Cum să nu te cuprindă o spaimă de-a dreptul existenţială atunci cand citeşti acest paragraf? Nu mă voi lega acum de faptul că NASA nu este acronimul de la National American Space Agency, ci de la National Aeronautics and Space Administration. Aceasta este o greşeală minoră, pe care o poate face oricine. Este adevărat, autorul a pus numele complet (greşit) al NASA pentru a impresiona, dar asta este altă discuţie.
Pe mine mă interesează altceva. Ce zice NASA despre Nibiru? Dau respectiva căutare pe Google şi ce descopăr? Descopăr un articol intitulat „Niburu and Other Nonsense” (Niburu [Nibiru] şi alte aiureli), pe care îl puteţi citi şi dumneavoastră aici. Este un articol vechi de 5 ani (5 mai 2003). Iar domnul autor al textului care m-a înspăimantat pare să nu aibă habar de conţinutul lui. Scrie acolo clar de tot: „De cateva luni circulă pe Internet poveşti stranii care prezic o trecere prin vecinătatea Pămantului, în această lună [mai 2005] a planetei X, numită şi Niburu [Nibiru] sau, în unele versiuni, a unei comete gigantice. [...] Această ştire se adresează tuturor celor care au auzit aceste zvonuri şi care şi-au pus întrebarea dacă ele sunt adevărate sau nu. Răspunsul simplu este: sunt numai minciuni.” Tare aspri sunt cei de la NASA. Vorbesc despre minciuni! Şi aş mai semnala ceva... în 1983 nimeni (poate cu excepţia clarvăzătorilor) nu descoperise vreo planetă extrasolară.
Acum vă rog să reţineţi: domnul autor, vorbind în paragraful amintit despre Nibiru, spune că „face parte dintr-un sistem care are în centru o stea de tip pitică roşie”. De ţinut minte asta, pentru că, mai departe, veţi asista la o transformare spectaculoasă, de-a dreptul uluitoare!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rugam sa limitati lungimea comentariilor. Ne plac disputele, dar taria argumentelor nu se masoara in lungimea textului, ci in argumente. La argumente se poate raspunde, la vorbarie, nu. Din acest motiv imi permit sa modrez comentariile. Cele care contin nazbatii prea evidente nu vor fi publicate.