Emisiunea a fost difuzată de către postul TvRM Educaţional în ziua de 11 iulie 2009.
Cronica scepticului - episodul patruzecisinoua
Vezi mai multe video din Blog
Emisiunea de la TVR1 despre care vorbesc o puteţi găsi aici.
Între timp a găsit şi o reacţie a jurnalistului Val Vâlcu în ziarul Gardianul:
Stiati ca vaccinarea este eroarea medicala a secolului? Dar ca omul a ajuns sa aiba mai multa incredere in el insusi decat in Dumnezeu si ca urmare s-a imbolnavit de cancer, autism, astm si alergii, cauzate de “poluarea vaccinala”? Cam acestea sunt concluziile emisiunii “Semne”, de la postul national de televiziune. Normal, as zice: atunci cand li se reproseaza angajatilor TVR ca nu fac audienta, ei sustin ca misiunea lor e sa faca educatie. Sau poate emisiunea “Semne” intra la capitolul “Entertaiment”? Doar bigotii si fundamentalistii au si ei dreptul la distractie... In fond, liderii spirituali pot alege ce sa promoveze in societate: fie valori fundamentale, cum ar fi sa nu furi ori sa nu ucizi, fie arderea pe rug a ereticilor, sau lupta impotriva anticonceptionalelor si a ipotezei ca, totusi, Pamantul se invarteste. Personal consider ca enoriasii BOR au tot dreptul sa se comporte ca sectantii care nu accepta transfuzii. E viata lor si fac cu ea ce vor. Doar doua temeri tulbura serenitatea celor ce au, in loc de creier, o bucata din Imparatia cerurilor. In primul rand, este ilegal sa-si condamne copiii pentru propria lor prostie, deci, statul laic trebuie sa intervina. In al doilea rand, este imoral sa folosesti o demonstratie pretins stiintifica pentru a promova un stil de viata bazat pe credinta. Si sa creezi aparente care pot induce in eroare publicul. Cand vezi pe ecran titrajul “profesor universitar doctor Pavel Chirila”, poti crede ca-i vorba de o inalta autoritate profesionala, care sustine ca vaccinarea impotriva tuberculozei nu este necesara. Sau ca vaccinurile “golesc” rezervoarele imunitare ale copiilor, care fac infectii repetate din aceasta cauza. In realitate, omul nu e profesor la o facultate de medicina, ci la una de teologie. Totusi, ca sa dea greutate “dovezilor”, el face apel la practica sa medicala. In Codul deontologic al Colegiului Medicilor scrie clar: medicul poate folosi numai titlul la care are dreptul; informarile privind serviciile medicale trebuie sa fie corecte si sa se refere numai la metode fundamentate stiintific si acceptate in lumea medicala. Daca prof. univ. dr. Pavel Chirila nu se afla printre membrii CMR, imi cer scuze anticipat. Daca este inca membru, forul stiintific si profesional sa-si ceara iertare milioanelor de victime produse de variola inainte de inventarea vaccinului.
O micaă observaţie la textul de mai sus: dl. Chirilă este de formaţie medic, iar doctoratul se pare că îl are tot în zona medicală.
Şi ar mai fi interesant de citit şi comentariile la articolul domnului Val Vâlcu...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Va rugam sa limitati lungimea comentariilor. Ne plac disputele, dar taria argumentelor nu se masoara in lungimea textului, ci in argumente. La argumente se poate raspunde, la vorbarie, nu. Din acest motiv imi permit sa modrez comentariile. Cele care contin nazbatii prea evidente nu vor fi publicate.