Credem că filmele care urmează (pe care le-am filmat cu faimoasa noastră camera video amatoriceasca) va vor stârni interesul, în ciuda faptului că nu au o calitate video profesională. Veţi avea ocazia să aflaţi care sunt teoriile moderne ale cosmologiei şi cum pot fie ele verificate prin experiment. Iar aceste lucruri le veţi afla prin spusele celor mai mari cosmologi ai momentului: Martin Rees, Neil Turok şi Kip Thorne.
Flimarea a fost realizata cu ocazia Conferinţei Mondiale a Jurnaliştilor de Ştiinţă (WCSJ 2009), organizată la Londra în perioada 30 iunie-2iulie.
Acest blog se adresează celor care înţeleg că ştiinţa este mai mult decât o sumă de teorii.
sâmbătă, 1 august 2009
6 comentarii:
Va rugam sa limitati lungimea comentariilor. Ne plac disputele, dar taria argumentelor nu se masoara in lungimea textului, ci in argumente. La argumente se poate raspunde, la vorbarie, nu. Din acest motiv imi permit sa modrez comentariile. Cele care contin nazbatii prea evidente nu vor fi publicate.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
De cand stiinta a dat cu capu' in descoperirea: MATERIA=ENERGIE, o cam dau din colt in colt cu ateismul....pt. ca se stia din'nainte....energia e generata(sic!) de un IMPULS....
RăspundețiȘtergereRestul e balborogie..............
Ma tem ca dumneavoastra folositi ignoranta in ale fizicii drept argument. Echivalenta masa -energie nu inseamna ncidecum identitatea masei cu energia. Iar chestia aia cu energia generata de un impuls... zau, habar nu am de unde ati scos-o. In afara de energia mecanica mai exista si alte si alte forme: electrica, calorica etc. Cat despre "balbologie"... ma tem ca posedati cantitati mari din aceasta sintagma.
RăspundețiȘtergereimpuls = masa x viteza
RăspundețiȘtergereenergia = masa x viteza la patrat
Nu pot sa va raspund decat cu un zambet larg... Va multumesc! Astept totusi sa imi spuneti unde apare impulsul in energia potentiala sau in cea electrica. Pana una alta, manualul de fizica de liceu v=ar fi de mare folos.
RăspundețiȘtergereMa refeream la impulsul primordial, care oricum o dai, oricum o sucesti, nu poate fi "big bang".
RăspundețiȘtergereAti spus in mesajul initial ceva despre vreun impuls primordial su nu am vazut eu? Imi cer smerit iertare! Cat despre Big Bang, poate ar fi mai bine sa vedeti cu atentie filmele pe care le-am postat deja (vor urma si altele in partea a doua) si veti vedea ca e vorba de dovezi, de masuratori, de variante de Big Bang. Asta este stiinta.
RăspundețiȘtergere