duminică, 24 octombrie 2010

Cronica scepticului - episodul 109

În acest episod am fi dorit să vorbim despre marketingul agresiv al producătorilor de medicamente, care prea des pun profitul ca indicator principal al succesului, fără să ţină seama  de rigoarea impusă de căutarea unor soluţii pentru sănătatea oamenilor. Dar se aporpie de noi, vertiginos, anul fatal 2012. Anul acela în care se va sfârşi o lume pentru a începe o alta. Poate că din această pricină se înmulţesc emisiunile dedicate acestui subiect. Am văzut şi noi una: Naşul. Iar Naşul a avut drept invitat pe Domnul cu multe inele. Nu are rost să îl ţinem în anonimat pe acest Domn, deoarece veţi avea ocazia să îl vedeţi cu ochii dv cum citează oameni de ştiinţă (chiar aşa ne spune, ca ceea ce afirmă Domnia sa este suţinut de oamenii de ştiinţă, ci nu nişte simple speculaţii). Îi citează tare frumos Domnul Oreste. Şi apoi ajunge la concluzia că în anul 2012 ziua terestră va avea 0 (zero) ore. Cum se întâmplă că la începutul emisiunii cu Domnul Oreste, Naşul i-a lăudat excepţionalul blog noi ne-am permis să intrăm pe acolo. Acolo am aflat lucruri care ne-au copleşit de-a dreptul. Poate suntem noi ceva mai sensibili, poate suntem noi ceva mai neştiutori. Să vedem de veţi fi şi dumneavoastră copleşiţi:
Prin schimbarea pulsatorie a Terrei de la 7,8 cicluri pe secunda la 13, omul va iesi din starea de "somn" si va intra in "Marea Trezire", asa cum prevad mayasii. Admitand posibilitatea schimbarii polilor intre ei, putem sa ne imaginam ca din 2012, Soarele va rasari la vest si va apune la est, iar pe masura ce ne apropiem de "punctul zero", cum scrie Barden, ziua lumina se va reduce de la 24 de ore, la 16. Intrarea intr-o alta rezonanata ne va proiecta intr-o dimensiune in care tot ceea ce gandim se va manifesta imediat, stiind deja ca timpul este unitatea de masura care-i permite gandului sa devina realitate!

Va răsări Soarele de la vest! Puternic gând. Domnului Oreste i se schimbă şi polii magnetici ai Terrei. Că nu va fi aşa, vom vedea cu toţii în fatidicul an. Ce va spune Domnul Oreste atunci? Va spune că am înţeles greşit mesajul Domniei Sale. Ne va spune că a folosit un limbaj înţeles numai de iniţiaţi. Tot Domnia Sa ne mai anunţă că:
Barbara Hand Clow este convinsa ca in perioada imediat urmatoare, 2011-2012, Pamantul va intra intr-un spatiu fotonic, iar aceste particule elementare vor forma o quanta de camp electromagnetic rezultat in urma ciocnirii intre un pozitron si un electron. Aceasta trecere va anihila toate campurile noastre magnetice si electrice. Pe aceasta se bazeaza Gregg Braden cand scrie:" In 2012 toate tehnologiile noastre bazate pe consum nu vor mai fi bune de nimic. Cu exceptia energiilor libere, nimic ce contravine echilibrului universal nu va mai functiona!"

şi că:
Pe masura ce ne apropiem de fatidicul 2012, exegetii profetiilor mayase, printre care si Gregg Braden vorbesc despre modificarea structurii ADN-ului uman de la doua la 12 ramuri, ceea ce inseamana ca invelisul nostru fizic va fi pregatit sa accepte si sa inteleaga o noua dimensiune existentiala in care sa nu mai existe bariera timpului.

Credem că şi dumneavoastră sunteţi copleşiţi în acest moment. Domnul Oreste se bazează pe căutările sale pe Internet. Pe noi ne miră că aceste căutări au exclus sursele serioase şi l-au favorizat pe Gregg Braden, cel căruia i-am dedicat noi vreo două emisiuni. Ar fi putut foarte bine să caute pe site-urile universitare, ar fi putut să caute pe la NASA sau în alte locuri în care informaţiile sunt cu adevărat serioase. Am vorbit şi noi despre problemele legate de polii magnetici. Dar noi ne-am bazat pe informaţii furnizate de oameni de ştiinţă, ci nu pe aiurelile unora. Polii magnetici ai planetei se inversează uneori, dar nu există o periodicitate a acestui fenomen. Câmpul magnetic terestru scade, dar el este mai intens acum decât în urmă cu câteva mii de ani. Dacă vreţi să aflaţi mai multe asupra acestui subiect, vă invităm să aruncaţi o privire pe aici. Veti gasi o lista de raspunsuri la intrebari frecvente, iar aceste răspunsuri sunt oferite de specialişti de la NASA. Am ales varianta aceasta mai simplă. Dacă doriţi informaţii mai specializate, puteţi să le căutaţi la marile universităţi ale lumii. De acolo veţi afla un răspuns unanim: polii magnetici ai Pământului se vor inversa, dar această inversare nu se va produce în 2012. Nici măcar nu putem aprecia de pe acum cam cand ar începe inversarea polilor. Oricum, la inversările anterioare nu s-a produs nici o extincţie semnificativă a vieţii pe planetă. Cât despre "înflorirea" ADN-ului la 12 spirale, despre care savanţii nu mai fac haz.... Vai nouă! Noi facem haz! Desigur nu suntem savanţi, dar avem măcar nişte cunoştinţe elementare de biologie şi chimie.
Şi iar ne întrebăm: ce ne va spune despre ADN în 1012 Domnul Oreste?
Am vrea doar să mai adăugăm, aşa de final, că năzbâtiile Domnului Oreste sunt cu mult mai multe (de exemplu, ne spunea, acum ceva ani, că Soarele este rece, că aşa spun nişte oameni de ştiinţă) dar cum ele nu putem să le documentăm cu citate video sau din scrierile Domniei Sale, preferăm să le trecem sub o respectuasă, şi amuzată, tăcere.
Această emsisiune a fost difuyată de către postul TvRM în ziua de 23 octombrie.


Cronica scepticului - episodul 109
Vezi mai multe video din blog

4 comentarii:

  1. " Aceasta trecere va anihila toate campurile noastre magnetice si electrice."

    Daca toate campurile noastre electrice vor fi anihilate... nu vom muri? Ca doar corpul uman foloseste impulsuri electrice pentru a functiona...

    RăspundețiȘtergere
  2. Murim cu sigranta... dar in 2012 Domnul Oreste ne va spune ca nu l-am inteles bine. El se referea la campuri electrice si magnetice ezoterice... zambesc de pe acum.

    RăspundețiȘtergere
  3. Crezi ca NASA e o sursa demna de incredere?hahahha

    RăspundețiȘtergere
  4. ha ha ha ha ha... am incredere! este vreun motiv sa nu am?

    RăspundețiȘtergere

Va rugam sa limitati lungimea comentariilor. Ne plac disputele, dar taria argumentelor nu se masoara in lungimea textului, ci in argumente. La argumente se poate raspunde, la vorbarie, nu. Din acest motiv imi permit sa modrez comentariile. Cele care contin nazbatii prea evidente nu vor fi publicate.