miercuri, 16 februarie 2011

Cronica ST - episodul nouăzecișișapte

În acest episod ne aruncăm o privire prin lumea tehnologiei. Înainte de toate ne vom bucura să descoperim ”Honda X3 personal mobility unit” Trebuie să recunoaștem că deși clipul pe care îl folosim este vechi de vreo doi ani, această ”unitate de mobilitate” a reprezentat pentru noi o mare și plăcută surpriză. Încercați să vă imaginați cum funcționează sistemul de stabilizare a acestei mașinării. Dacă nu reușiți, atunci măcar încercați să folosiți un monociclu...
În a doua parte a emisiunii ne vom opri asupra hapticii. Haptica este acea tehnologie care ne poate oferi senzații despre obiecte care nu există altcumva decât sub forma unui șir de biți. În cazul nostru vom călători către ImmersiveTouch acolo unde s-a creat un sistem pentru realizarea de intervenții neurochirgicale virtuale. Evident, aplicațiile unui asemenea sistem sunt de mare importanță pentru medicină. Chirurgul se poate antrena în detaliu, cu mult timp înainte de realizarea intervenției chirurgicale propriuzise. Așteptăm și momentul în care dispozitive haptice avansate vor deveni lucruri banale. Atunci vom putea evada oricând într-un univers virtual, pe care să îl alegem noi înșine. În acel moment nici o călătorie nu va mai fi imposibilă.
În ultima parte a emsiunii vom prezenta imagini în premieră obținute de sondele Stereo.

Cronica ST - episodul nouazecisisapte

Vezi mai multe video din blog

Un comentariu:

  1. Da, e permanent acționată, similar cu ce e la Segway. Există și încercări reușite din partea hobiștilor

    Homemade Segway Final Version (Segway casero)

    E adevărat că sunt 2 roți, dar principiul e același.

    RăspundețiȘtergere

Va rugam sa limitati lungimea comentariilor. Ne plac disputele, dar taria argumentelor nu se masoara in lungimea textului, ci in argumente. La argumente se poate raspunde, la vorbarie, nu. Din acest motiv imi permit sa modrez comentariile. Cele care contin nazbatii prea evidente nu vor fi publicate.