vineri, 25 februarie 2011

Despre viața și (sau) civilizațiile extratestre

În această emisiune, difuzată de RadioLynx în ziua de 22 februarie 2011, încercăm să abordăm probleme legate de contactul cu civilizații extraterestre și să evaluăm impactul unui asemenea eveniment asupra societății umane. Vă invităm să dați un click aici, pentru a accesa ”scala Rio” prin care se poate evalua valoarea informațiilor sau a dovezillor legate de existența civilizațiilor extraterestre. Aveți la dispoziție și un mic calculator al scării Rio aici. Pentru o documentare mai buna asupra acestui subiect, puteți consulta ”The detection of extra-terrestrial life and the consequences for science and society”

4 comentarii:

  1. Io zic sa-i citesti pe Zacharia Sitchin, Erich von Daniken sau Toni Victor Moldovan in loc sa te hranesti cu rahatul pe care ti-l serveste sistemul. Fii sigur ca in tot Universul asta suntem singuri, noi centram, noi dam cu capu'. Fii serios!

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule anonim, stai linistit, i-am citit pe acestia. Si m-au amuzat teribil! Cat despre rahat... zau de stiu ce sa mai zic. Zic doar ca prostia unora depaseste limitele galaxiei. Uneori imi pare rau ca prostia nu doare. Macar un pic, cat sa intepeneasca degetele ce scriu la tastatura naivitati colosale.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bingo!
    Si daca unii (si nu putini), au dreptate??? Si daca peste un an se descopera ceea ce matale negi cu desavarsire???!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Paradoxul lui fermi ii face pe unii sceptici in privinta unor vecini de univers cu nivel tehnologic cat de cat de secol 20 incoace. Cel putin in zona noastra de univers. Receptam tot felul de unde si nu gasim nimic ce poate tine de o civilizatie. Nu mai vorbim de descoperit calatoria supraluminica si venit sa ne viziteze si pe noi cineva. Credem ca in curand vom descoperi daca se poate calatori sau nu cu viteze supraluminice dar in milioane de ani pe noi pare sa nu ne fi vizitat nimeni.

    Asta e ca problema pusa de Hawkins cu calatoria in timp: daca oamenii vor descoperi vreodata calatoria in timp, cum de nu ne-a vizitat vreodata nimeni din viitor?

    Pe de alta parte spatiul e imens, asa ca nu-mi permit o parere fixa.

    RăspundețiȘtergere

Va rugam sa limitati lungimea comentariilor. Ne plac disputele, dar taria argumentelor nu se masoara in lungimea textului, ci in argumente. La argumente se poate raspunde, la vorbarie, nu. Din acest motiv imi permit sa modrez comentariile. Cele care contin nazbatii prea evidente nu vor fi publicate.