duminică, 1 februarie 2009

Noi episoade din Cronica scepticului

Imi pare rău, dar în ultima vreme nu am mai postat emisiunile Cronica scepticului aici pe blog. De aceea mă grăbesc să le adaug pe cele care lipsesc.

Episodul douăzecişiopt
În această emisiune vom analiza un produs "naturist", din acelea care vindecă aproape orice. Veţi vedea că, deşi era interzis ca pe cutie sau pe prospect să se faca referiri la proprietăţii terapeutice sau de prevenţie, pe site-ul pe care se comercializa produsul se fac referiri la calităţi de-a dreptul miraculoase de vindecare. În a doua parte a emisiunii continuăm serialul Darwin. Emisiunea a fost difuzată de catre postul TvRM Educational in ziua de 25 ianuarie 2008
.
Episodul douăzecişişapte
În aceasta emisiune prezentăm un fluturaş prin care se face reclamă la un cabinet de biorezonanţă "ca la NASA", apoi vorbim despre Teoria Evoluţiei. În ultima parte a emisiunii ne ocupăm de cercurile din lanurile de grâu şi, inevitabil, de o nouă si "fascinantă" ipoteză legată de înspăimântătoarea planeta Nibiru şi anul 2008. Această emisiune a fost difuzată de către postul TvRM educaţional în ziua de 18 ianuarie 2008.

Episodul duăzecişişase
În acest episod începem cu o precizare: anul 2009 este anul mondial al astronomiei si nu al astrologiei. O dată făcută cuvenita precizare vom incepe serialul dedicat lui Darwin. Anul acesta este şi Anul Darwin, de la a carui naştere se aniverseaza, pe 12 februarie, 200 de ani. De asemenea, tot în acest an, aniversăm 150 de ani de la publicarea monumentalei sale lucrari: Originea speciilor. În ultima parte a emisiunii răspundem telespectatorilor care au avut bunavointa sa ne scrie.
Această emisiune a fost difuzată în premieră de către postul TvRM Educaţional în ziua de 11 ianuarie 2008.

Episodul douăzecişicinci
În acest episod nu există nici un subiect senzaţional, nu există nimic catastrofal. Vom vorbi despre perpetuum mobile. Emisiunea a fost difuzată de către postul TvRM Educaţional în ziua de 4 ianuarie 2009.
Episodul douăzecişipatru
În acest episod vorbim despre Legea 118/2007, care legalizează metode terapeutice neatestate ştiinţific (veţi vedea că unele se apropie de magie). În a doua parte a emisiunii vom vorbi despre Pământul gol pe dinăuntru... Aceasta emisiune a fost difuzată de către postul TvRM educaţional în ziua de 28 decembrie 2008.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rugam sa limitati lungimea comentariilor. Ne plac disputele, dar taria argumentelor nu se masoara in lungimea textului, ci in argumente. La argumente se poate raspunde, la vorbarie, nu. Din acest motiv imi permit sa modrez comentariile. Cele care contin nazbatii prea evidente nu vor fi publicate.