miercuri, 2 martie 2011

Cronica scepticului - episodul 123

În acest episod vom discuta despre homeopatie și despre manifestarea, organizată de către ASUR și Sceptici în România, care a avut loc la Piața Universității, în ziua de 5 februarie, fix la ora 10:23. Am mai vorbit despre homeopatie și cu alte ocazii. Din păcate constatăm că lucruri ce țin de domeniul pseudoștiinței își fac foarte ușor loc în lumea aceasta civilizată, în care progresul științei ar trebui să încurajeze gândirea critică, adică scepticismul. Am citit reacția Societății Române de Homepatie. Este unul de-a dreptul jenant pentru o organizație care pretinde a se baza pe știință. Ni se prezintă acolo niște pseudodovezi, ca fiind argumente științifice. Noi le vom comenta.
Vă marturisim că după ce am înregistrat aceasta ediție a Cronicii scepticului, am descoperit un blog în care subiectele pe care le-am tratat în emisiune erau foarte atent prezentate. Credem ca este foarte nimerit ca, pentru o documentare suplimentară, să citiți asta și asta.
Emisiunea a fost difuzată de postul TvRM în ziua de 26 februarie 2011.

Cronica scepticului - episodul 123

Vezi mai multe video din blog

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rugam sa limitati lungimea comentariilor. Ne plac disputele, dar taria argumentelor nu se masoara in lungimea textului, ci in argumente. La argumente se poate raspunde, la vorbarie, nu. Din acest motiv imi permit sa modrez comentariile. Cele care contin nazbatii prea evidente nu vor fi publicate.