duminică, 6 decembrie 2009

Cronica scepticului - episodul şaizecişiopt

Este o mare mirare pentru noi.... de ce pseudoştiinţa este atât de puternică? De ce minciunile evidente sunt luate drept adevăruri de necontestat? De ce mass media de la noi este lipsita de spirit critic, de ce lipseşte rigoarea din ceea ce se scrie sau se spune la noi? Există oare un sfânt al naivităţii?
Vom vorbi în acest episod despre reîncarnare şi dovezi în favoarea ei. Nu ne imaginăm nimic, doar citim dintr-un ziar cu răspândire naţională. Acolo există dovezi pentru reîncarnare.... sunt oare ele dovezi? Sau sunt doar nişte sume de vorbe aiurea? Eu îndraznesc să cred că sunt numai vorbe... minciuni menite să aducă naivii la matca veşnică a naivităţii...
Apoi, ca o simplă comparaţie, vom vorbi despre cele ce se înâmlă în ştiinţă. Acolo, în zona cunoaşterii riguroase, dacă minţi eşti condamnat. Se întîmplă asta şi în seudoştiinţă? Dacă da, atunci daţi-mi de veste!
Emisiunea a fost difuzată de către postul TvRM Educaţional în ziua de 6 decembrie 2009.


Cronica scepticului - episodul saizecisiopt
Vezi mai multe video din Blog

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rugam sa limitati lungimea comentariilor. Ne plac disputele, dar taria argumentelor nu se masoara in lungimea textului, ci in argumente. La argumente se poate raspunde, la vorbarie, nu. Din acest motiv imi permit sa modrez comentariile. Cele care contin nazbatii prea evidente nu vor fi publicate.