duminică, 17 ianuarie 2010

Cronica scepticului - episodul şaptezecişidoi

În acest episod începem prin a vorbi din nou despre vaccinarea împotriva gripei AH1N1 , mai bine zis despre isteria vaccinării. La noi oamenii nu se vaccinează pentru că aceasta este cea mai bună măsură de apărare împotriva gripei, ci pentru că i-a apucat frica! La noi nu există vreun spirit critic, nu există scepticism, există numai spaime, există numai credulitate împinsă la extrem. Tot pe spaimă se bazează şi fundamentaliştii care au tipărit pliante în care se afima că:
Vaccinările sunt periculoase. În 1918-1919, pe perioada gripei aviare spaniole, doar soldaţii şi alte persoane care fuseseră vaccinate împotriva gripei s-au îmbolnăvit şi au murit. Cei care au refuzat vaccinul au rămas sănătoşi şi, în plus, îi ajutau pe bolnavi şi transportau morţii.
S-au vaccinat si au murit! Nu s-au vaccinat si au trăit! Numai că există o neînsemnată problemă: LA ACEA VREME NU EXISTA NICI UN VACCIN ANTIGRIPAL! Oricum, pentru orice problemă legată de vaccinuri vă recomand să accesaţi sursele serioase, pe care le-am listat într-o postare anterioară. (mergeţi pe tag-ul vaccinuri)
În acelaşi context vom cita din Carl Sagan care încercă să îşi explice explozia pseudoştiinţei în ţările postcomuniste.
Apoi vom vorbi despre un specialist în ameninţări neconvenţionale şi asimetrice care ne explică cum pentagrama mistică, numită şi steaua vrăjitoarelor, a influenţat dezbaterea dintre Băsescu, Geoană şi Antonescu! Şi vă vom mai oferi ocazia să aflaţi informaţii despre o nouă ameninţare neconvenţională şi asimetrică. Este vorba despre un virus paranormal de calculator care produce infarct miocardic!
Emisiunea a fost difuzată de către postul TvRM Educaţional în ziua de 17 ianuarie 2010.


Cronica scepticului - episodul saptezecisidoi
Vezi mai multe video din Blog

7 comentarii:

  1. Ati vorbit serios cand ati spus ca va rugati la divinitati, intr-o emisiune despre rational? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Intradevăr, nu exista antigripal în 1918, eroare, dar existau alte vaccinuri. Deci cei vaccinați în general, nu au murit din cauza gripei spaniole, ci din cauza sistemului imunitar distrus prin vaccinare care nu este altceva decât o infectare a sângelui. Asta era ideea...
    Omul co-exista cu virusuri și bacterii de când lumea și pamântul... de dietă și igienă depinde sănătatea omului...
    Holera, ciuma, lepra, au fost reduse spre zero cazuri, fără a fi nevoie de vreun vaccin. In schimb tuberculoza face ravagii în România, cu toate că exista vaccinare BCG.
    Și încă ceva...observ că sunteți adeptul surselor "serioase". Vorbiți cumva de aceleași surse ale "USA GOV." care susțineau că au "găsit" WMD-uri în Iraq, cu prețul a 500,000 de victime printre copii și 2,000,000 în total?

    RăspundețiȘtergere
  3. Stimate domn, in acel pliant nu era vorba de o eroare ci de obisnuitul discurs fundamentalist. Nici corectia dumneavostra nu tine. In 1918 vaccinarea nu era chiar o practica uzuala. Existau numai cinci boli pentru care existau vaccinuri: variola, turbarea, ciuma, difteria si holera (pentru ultimele doua vaccinurile aparusera abia in 1917). Asa ca nu prea tine afirmatia dumneavoastra cu "sistemul imunitar distrus prin vaccinare". Si tocmai prin vaccinare au fost eradicate variola si (aproape) poliomelita. Iar daca vaccinarea (care acum se practica pe scara larga) ar distruge sistemul imunitar, nu ar trebui sa asistam la o scadere dramatica a sperantei de viata? Noi constatam ca in tarile civilizate, acolo unde vaccinarea este folosita pe scara larga asistam tocmai la o crestre rapida a sperantei de viata.
    Cat despre vaccinarea BCG... poate nu stiati, dar in ultimele doua decenii sistemul nostru sanitar nu a mai purtat campanii ample de vaccinare in aceasta directie. Consecintele se vad deja.
    Cat despre sursele mele de informare in problema vaccinurilor... le-am prezentat in repetate randuri in acest blog si cel putin odata ca raspuns la un comentariu al dumneavoastra. Oricum nu vad legatura intre razboiul din Irak si vaccinare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnule Cristian, paralizia polio apare la 2% din cei bolnavi de această boală. Pentru cei care suferă forme mai ușoare s-a inventat un alt termen...meningita...;)

    "Oricum nu vad legatura intre razboiul din Irak si vaccinare."

    Păi legătura e că in ambele cazuri, sursele sunt ale instituțiilor guvernamentale americane...de a căror "seriozitate" se pare că v-ați molipsit, se mai numește...lobby.

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi pare rau ca sunt nevoit sa remarc faptul ca aveti tendinta de a deforma chiar si lucrurile bine cunoscute. Poate ati uitat ca poliomielita facea numeroase victime (eu insumi am intalnit in copilarie multi oameni cu schelele acestei cumplite boli). Nu vreau sa va tin un discurs aici, asa ca va trimit pe site-ul Universitatii Columbia (desigur, dumneavoastra vei descoperi vreo conspiratie pe acolo)
    http://microbiology.columbia.edu/pico/Chapters/History.html
    Si domnule, este o diferenta uriasa intre chestiile acelea legate de Irak si studiile legate de vaccinare. In primul caz sursa informatiilor erau serviciile secrete, in timp ce in al doilea este vorba despre cercetari si studii stiintifice.

    RăspundețiȘtergere
  6. "Si domnule, este o diferenta uriasa intre chestiile acelea legate de Irak si studiile legate de vaccinare. In primul caz sursa informatiilor erau serviciile secrete, in timp ce in al doilea este vorba despre cercetari si studii stiintifice. "

    Total greșit. In primul caz au fost alese informațiile care făceau posibil accesul la puțurile de petrol iar în al doilea caz, studiile care aduceau cei mai mulți clienți industriei pharma.

    RăspundețiȘtergere

Va rugam sa limitati lungimea comentariilor. Ne plac disputele, dar taria argumentelor nu se masoara in lungimea textului, ci in argumente. La argumente se poate raspunde, la vorbarie, nu. Din acest motiv imi permit sa modrez comentariile. Cele care contin nazbatii prea evidente nu vor fi publicate.