luni, 1 februarie 2010

Cronica scepticului - episodul şaptezecişipatru

În acest episod vom vorbi în continuare despre flacara violet care parjoleşte o Românie a credulităţii, o Românie în care spiritul critic, scepticismul, pare să fi apus. De fapt, dacă stăm să privim cu atenţie, înţelegem că suntem supuşi unui adevărat şuvoi informaţional din partea pseudoştiinţificilor, în timp ce vocile autorizate şi competente ale ştiinţei tac, aproape cu desăvârşire. În aceste condiţii credulitatea înfloreşte. Deunăzi am asistat, la B1, la o elucubrantă emisiune despre... apă. Am aflat acolo, printre altele, ca apa are structura de cristal lichid! Se spuneau aberaţii pe bandă rulantă, aberaţii care, cică, erau susţinute de dovezi foarte ştiinţifice. O rusoaică, cred ca Mayakovskaia, care a demonstrat ştiinţific că dacă pui o picătură de apă sfinţită într-un vas mare cu apă, aceasta din urmă se purifica şi îşi schimba structura... inutil sa mai adaug că nu se găseşte nici o lucrare ştiinţifică prin care să se demonstreze această calitate pentru apa sfinţită...
Revenind la emisiunea de faţă. vă mai spun că vom cita din Vosganian, fost ministru al finanţelor, care ne exemplifică nivelul înalt la care a ajuns credulitatea... el ne face o adevărată expunere despre atacurile energetice! Apoi, în acest context vom vorbi despre efectele nefaste ale vrajitoriei voodoo. De fapt vom vorbi despre efectul nocebo. Mai multe exemple privitoare la acest efect veti găsi aici.
Iar la final vom avea marea bucurie să vă oferim competenta părere a unor specialiste în flacăra violet şi atacurile energetice.
Emisiunea a fost difuzată de către postul TvRM Educaţional în ziua de 31 ianuarie 2010.


Cronica scepticului episodul saptezecisipatru
Vezi mai multe video din Blog

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rugam sa limitati lungimea comentariilor. Ne plac disputele, dar taria argumentelor nu se masoara in lungimea textului, ci in argumente. La argumente se poate raspunde, la vorbarie, nu. Din acest motiv imi permit sa modrez comentariile. Cele care contin nazbatii prea evidente nu vor fi publicate.