marți, 18 mai 2010

Cronica scepticului - episodul optzecişişapte

Acest episod este dedicat aproape în întregime unui foarte binecuscut personaj, specialiazat în "ameninţări asimetrice", cercetător al războiului psihotronic, al fenomenului OZN şi multe alte alea din aceeaşi categorie. L-am văzut de curând într-o emisiune difuzată pe un canal tv cu acoperire naţională şi l-am putut auzi rostind cu o totală seninătate tot soiul de lucruri uimitoare. Atât de uimitoare, încât nu am îndrăznit să pomenesc despre ele decât în clipa în care am putu găsi emisiunea pe youtube...
Trebuie să ne prezentăm scuzele de rigoare, deoarece nu am putut prezenta în spaţiul acestui episod întreaga paletă de lucruri uimitoare relatate de prolificul cercetător, dar credem că cele ce sunt prezentate în acest episod al Cronicii scepticului sunt suficiente pentru a vă contura o imagine asupra înaltului nivel la care poate ajunge pseudoştiinţa într-o emisiune televizată.
Veţi vedea în scurta noastră înregistrare că pe timpul erupţiei vulcanului islandez au apărut obiecte ciudate care păreau să controleze erupţia! (Dacă vreunul dintre dv este în posesia unei asemenea informaţii, vă rog să ne-o transmiteţi şi nouă.)
Apoi domnul ne povesteşte despre un experiment nuclear american, din 1961, care a constat în detonarea unei bombe atomice în spaţiul cosmic. Experimentul a dus la consecinţe foarte neplăcute şi se credea că ele vor fi suportate de pământeni zeci de ani. Nu s-a întâmplat aşa ceva. De ce? Pentru că ne-au ajutat forţe misterioase, obiecte ciudate care au curăţat cosmosul! Şi, ne mai spunea domnul din emisiune, există dovezi clare în acest sens. Ce putem spune într-o asemenea situaţie? Păi, înainte de toate, haideţi să căutăm dovezile. O primă informaţie o găsim la NASA History Vedeţi acolo care sunt efectele unei explozii nucleare în spaţiul cosmic. Nimic senzaţional. Dar să mergem mai departe şi să căutăm evenimentul amintit în emisiunea cu pricina. Vă invităm să consultaţi informaţiile publicate pe Wikipedia aici. (Nu spunem ca Wkipedia este o sursă absolut sigură de informaţii, dar din verificările noastre, în acest caz informaţiile sunt fiabile. Am preferat să dăm linkul cu wikipedia, deoarece aici sunt bine sumarizate şi se pot găsi date suplimentare în referinţe şi în linkurile externe.) Veţi vedea că americanii au fost tare căpoşi. Deşi domnul ne spunea în emisune că au existat consecinţe extrem de neplăcute, americanii s-au încăpăţânat să nu se limiteze la o singură explozie cosmică. Au făcut să explodeze în cosmos nu mai puţin de 6 încărcături nucleare între anii 1958-1962! La rândul lor ruşii, nici ei nu şi-au dat seama că numai misterioase forţe ne pot salva: au efectuat şi ei 4 explozii nucleare în cosmos! Vi se par acum logice afirmaţiile stimatului domn? Puteţi crede că experimentele acelea ar mai fi avut loc în mod repetat timp de patru ani dacă ar fi fost nevoie să intervină forţe extraterestre pentru a ne salva de deranj?
Apoi domnul ne vorbeşte despre experimentele West Ford 1 şi 2. În acest caz, americanii voiau să lanseze în spaţiu milioane de ace de cupru pentru a împiedica dezvoltarea programului spaţial sovietic. Desigur, şi în acest caz consecinţele au fost tare deranjante. Şi tot extratereştrii ne-au salvat cu un un soi de "aspirator cosmic". Oare aşa a fost? Aşa a fost! Americanii au desfăşurat experimentele West Ford 1 (eşuat) şi West Ford 2. Numai că.... În primul rând obiectivul lor era altul decât împiedicarea sovieticilor să acceseze spaţiul cosmic (s-ar fi împiedicat şi americanii în acele de cupru). Într-o vreme în care nu existau sateliţii de telecomunicaţii, NASA a încercat să realizeze o antenă în spaţiul cosmic. Informaţii despre acest subiect găsiţi aici , aici , aici , aici, şi aici. mai este adevărat şi faptul că radioastronomii au protestat împotriva acestor experimente, deoarece exista riscul ca acele de cupru răspândite în cosmos să ecraneze semnalele radio venite din Univers. Dar de aspiratorul cosmic ce putem spune? Putem spune că savanţii de la NASA au spus că nu există nici un risc pentru radioastronomie, pentru că acele vor intra rapid în atmosfera terestră. Acum ştim că s-au înşelat. Citiţi, vă rugăm, abstractul acestei comunicări ştiinţifice. Veţi vedea că acele de cupru incriminate de domnul cercetător sunt încă acolo sus, la vreo 3200 km altitudine. Unde e "aspiratorul cosmic", e tot acolo, în imensa imaginaţie a personajului nostru.
Şi, apropo de imaginaţie, domnul ne mai spune că documente ale Pentagonului din vremea Preşedintelui Bush junior arată că acesta ducea tratative cu repezentanţii unei civilizaţii intraterestre, că negocierile pentru dezarmare din Consiliul de securitate al ONU a apărut un misterios personaj îmbrăcat în alb care a dispărut la fel de misterios, încât unii spun că era o hologramă... Uff! Multe se pot spune într-o emisiune de televiziune, dar prea des apar personaje de speţa celui căruia i-am acordat o întreagă emisiune.
Pentru cei care nu l-au recunoscut, vă mai spunem că este acelaşi care ne vorbea despre un virus de calculator răspândit prin nulul de la reţeaua electrică... Iarăşi uff! Şi o întrebare: cum de este posibil ca aberaţii atât de evidente să fie difuzate cu regularitate pe unele posturi de televiziune, în timp ce ştiinţa lipseşte aproape cu desăvârşire?
Această emisiune a fost difuzată de postul TvRM Educaţional în ziua de 16 mai 2010.


Vezi mai multe video din Blog

2 comentarii:

  1. Nu am inteles unde sunt contraargumentele scepticului. Sa zicem ca generalul a incurcat informatiile, dar cum demonstram acest lucru? Ipotezele sale pleaca de la o baza reala, care sa fie baza reala a contraargumentatiei?
    Citez: ”Puteţi crede că experimentele acelea ar mai fi avut loc în mod repetat timp de patru ani dacă ar fi fost nevoie să intervină forţe extraterestre pentru a ne salva de deranj?”
    Dar de ce sa nu putem crede?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cine vrea, poate sa creada orice. Daca ar fi intervenit extraterestrii, nu credeti ca ar fi intervenit la prima incercare? Deranjul era mare de la primul experiment nuclear spatial. Indraznesc sa cred ca extraterestii ar fi intervenit inca de la primele incercari, pentru ca ei sunt destepti. Si mai este o problema... dincolo de indoiala noastra... care este sursa serioasa a informatiei domnului igrec? Daca o aveti, va rog sa ma luminati.

    RăspundețiȘtergere

Va rugam sa limitati lungimea comentariilor. Ne plac disputele, dar taria argumentelor nu se masoara in lungimea textului, ci in argumente. La argumente se poate raspunde, la vorbarie, nu. Din acest motiv imi permit sa modrez comentariile. Cele care contin nazbatii prea evidente nu vor fi publicate.