miercuri, 8 decembrie 2010

Cronica scepticului - episodul 115

In acest episod revenim asupra miscarii antivaccin, care si-a găsit o nouă şi surprinzătoare ţintă. Sunem surprinzătoare pentru că trebuie să fii puternic îndoctrinat pentru a fii incapabil să vezi succesul masiv al acestui vaccin. Este vorba despre vaccinul antipolio... Vă mărturisesc că nu reuşesc să înţeleg în nici un fel care este substratul acestei mişcări antivaccinale care, rog să fiu iertat, trece dincolo de graniţele naivităţii.
M-am decis să realizez această ediţie în urma unui mail primit de o prietenă a emisiunii noastre, email care începea cu "Citeşte şi dă mai departe!" Mailul, suficient de lung, îl citim aproape integral în emisiune. Sunt înşirate acolo tot soiul de argumente, se face din ţânţar armăsar, se folosesc sintagme neinteligibile etc. Un lucru ne-a atras atenţia. Eram avertizaţi că vaccinul e contaminat cu virusul SV 40, virus cancerigen! Ni se citau şi nişte oameni de ştiinţă, Sweet şi Hilleman de la Merck Institute for Therapeutic Research, au descoperit acest virus în culturile pentru vaccinurile antipolio... Lucrul acesta este perfect adevărat. Numai că... mai era un mic detaliu, despre care nu ni se mai spune nimic. Problema a fost identificata în 1962 iar după această dată virusl SV40 a fost eliminat din culturile utilizate pentru vaccinurile antipolio. Numai Europa de Est a luat mai târziu măsurile necesare (din cauza slabei dotări a laboratoarelor) şi din 1980 nici aici nu mai este prezent acest virus. Mai mult decât atât 
studii realizate la cererea ONU, au demonstrat că, deşi respectivul virus poate produce tumori în cazul animalelor de laborator, el nu pare să fi produs cancere prin administrarea o dată cu vaccinul antipolio (în vremea în care acesta era contaminat cu SV 40).Cât despre succesul acestui vaccin, este suficient să analizezi statisticile pe plan mondial pentru a vedea că el a dus la eradicarea poliomielitei în foarte multe zone ale lumii. Dar, aşa cum spune şi OMS, câtă vreme mai există un singur caz de poliomielită vaccinarea este strict necesara. Despre starea actuală a răspândirii poliomielitei puteţi afla mai multe aici, aici şi aici.
Aş vrea sa mai spun că am găsit pe la noi persoane care susţin ca poliomielita nici măcar nu este produsă de vreun virus, ci că este o chestie legată de alimentaţia iraţională a modernilor... asta chiar că nu ne mai vine să comentăm!

Emisiunea a fost difuzată de către postul TvRM în ziua de 4 decembrie 2010.


Cronica scepticului - episodul 115

Vezi mai multe video din blog

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rugam sa limitati lungimea comentariilor. Ne plac disputele, dar taria argumentelor nu se masoara in lungimea textului, ci in argumente. La argumente se poate raspunde, la vorbarie, nu. Din acest motiv imi permit sa modrez comentariile. Cele care contin nazbatii prea evidente nu vor fi publicate.