miercuri, 16 martie 2011

Cronica scepticului - episodul 125

În această ediție vom comenta o emisiune de-a dreptul scadaloasă, difuzată de către postul public de televiziune. În această ediție a emisiunii Semne se poartă pe față un război împotriva științei, un război în care argumentele sunt înlocuite de propagandă iar dovezile prezentate sunt de-a dreptul naive, atunci când nu ilustrează o ignoranță împinsă la extrem. Darwin e vinovat de tot răul din lume, de la Gulag, la lagărele de concentrare naziste. De parcă genocidul a fost inventat numai după apariția teoriei evoluției. De parcă în numele credinței nu s-au petrecut masacre înfiorătoare. Ni se vobește de penele din coada păunului, cum că ele mai degrabă îl încurcă pe calea supraviețuirii, deci Darwin nu avea dreptate.  Dar nu ni se spune că penjaul din coada păunului reprezintă un semn exterior al stării de sănătate, deci o capacitate mai bună pentru a proteja urmașii.  Ni se mai dataza colagenul recoltat din oase de dinozaur și ni se spune că datarea cu carbon radioactiv dă o vârstă pentru ele de vreo 30000 de ani, în concordanță cu teoria pământului tânăr! Nu ni se spune că această metodă de datare nu merge foarte departe în timp, nu ni se spune că ea cu greu poate fi folosită pentru vechimi mai mari de 30000 de ani, și că în nici un caz nu poate data milioanele de ani. Sunt multe lucruri absurde rostite și susținute cu vehemență în acea emisiune, difuzată în preajma zilei lui Darwin. Surprinzator este faptul că avem de-a face cu o ediție în reluare, premiera având loc anul trecut, tot pe TvR. S-a ținut cu tot dinadinsul ca Darwin să fie atacat în acea zi, metodă ce ține clar de arsenalul propagandei....
Emisiunea a fost difuzată de postul TvRM în ziua de 12 martie 2011.

Cronica scepticului - episodul 125

Vezi mai multe video din blog

2 comentarii:

  1. Multi (foarte multi) nu stiu ca exista si alte metode de datare care sunt multumitor de precise si pentru vechimi de zeci-sute de milioane de ani. Asa cum ei repeta cu carbonul, asa ar trebui sa repetam si noi asta.

    Si nu pentru cei care persevereaza in afirmatiile alea (ca ei sunt de obicei niste ignoranti, niste oameni cu probleme mintale grave, sau cu IQ extrem de mic, sau pur si simplu mincinosi cu buna stiinta [dar cred ca asta intra tot la probleme mintale]), ci pentru cei mai nehotarati care vad disputa de pe margine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca o "compensatie", pe tvr 2 miercuri si joi (saptamana viitoare) va fi documentarul What Darwin Didn't Know. Sper sa fie ce cred eu ca e si nu altceva.

    RăspundețiȘtergere

Va rugam sa limitati lungimea comentariilor. Ne plac disputele, dar taria argumentelor nu se masoara in lungimea textului, ci in argumente. La argumente se poate raspunde, la vorbarie, nu. Din acest motiv imi permit sa modrez comentariile. Cele care contin nazbatii prea evidente nu vor fi publicate.