joi, 10 martie 2011

Despre CeBIT, Hanovra, 2011

În această ediţie a Maşinii timpului, difuzată de RadioLynx, avem un invitat special: Claudiu Andone, redactor la revista Stiinta şi tehnică. Împreună vom călători în universul IT, aşa cum a fost el materializat la cel mai mare târg european din domeniu: CeBIT 2011. Veţi afla de la o sursă de primă mână cum se mişcă lucrurile în acest domeniu. Claudiu ne vorbeşte, printre altele, despre interfeţe creier-calculator, despre teleprezenţă, despre monitoare 3D şi despre multe alte lucruri care au darul să ne fascineze. Vom arunca o privire şi către viitor, iar Claudiu va remarca faptul că lucrurile se schimbă cu o atât de mare viteză, încât SF-ul nu prea mai poate să îşi găsească subiecte. Tot ceea ce ne putem imagina acum, mâine va deveni banal de real.
Emisiunea a fost difuzată de postul RadioLynx în ziua de 9 martie 2011.



PS La începutul emisiunii am comentat şi noua ştire catastrofică anunţată de unele televiziuni: Luna va fi la sfârşitul săptămânii foarte aproape de Pământ, ceea ce ar putea duce la tot soiul de nenorociri. Vă sfătuim să intraţi pe blogul lui Adrian Şonka, acolo veţi găsi toate lămuririle necesare şi veţi vedea că iarăşi ignoranţa punctează la tv.

2 comentarii:

  1. La inceput nu am intelesc comentariul. Apoi mi-am dat seama ca este vorba de Luna. Repet si acum, Luna nu are nici o legatura cu cutremurele. Iar la 12 martie Luna s-a aflat la jumatatea drumului intre apogeu si perigeu, deci departe de fatidica data. Nu a avut nici o contributie la catastrofa japoneza.
    http://sonkab.wordpress.com/2011/03/12/luna-si-cutremurul-din-japonia/
    http://www.universetoday.com/83996/just-to-be-clear-the-moon-did-not-cause-the-earthquake-in-japan/

    RăspundețiȘtergere

Va rugam sa limitati lungimea comentariilor. Ne plac disputele, dar taria argumentelor nu se masoara in lungimea textului, ci in argumente. La argumente se poate raspunde, la vorbarie, nu. Din acest motiv imi permit sa modrez comentariile. Cele care contin nazbatii prea evidente nu vor fi publicate.