vineri, 1 aprilie 2011

De la stratul de ozon la crusta Terrei

În această emisiune, difuzată, miercuri, 30 martie 2011, de către postul RadioLynx, vom începe prin a comenta ştirile alarmiste legate de gaura din stratul de ozon, care va ajunge deasupra ţării noastre la sfârşitul lunii martie şi care ne va pune mari probleme. În ciuda faptului că toţi specialiştii consultaţi de către posturile tv au afirmat că nu există nici un risc pentru sănătatea noastră şi că, de fapt, nu avem de-a face cu o gaură în stratul de ozon, ci mai degrabă cu o subţiere a sa, partea alarmistă a continuat să fie difuzată cu asiduitate. La fel stau lucurile şi cu "norul radioactiv" de la Fukushima, care a ajuns deasupra capetelor noastre. Nu vrem să comentam acum mai mult aceasta tendinţa spre apocalipsă a mass media de la noi, am facut-o cu alte ocazii, dar nu putem să remarcăm că densitatea de apocalipse pe unitatea de timp creşte alarmant.
Al doilea subiect pe care îl abordăm în această ediţie a Maşinii timpului este legat de un proiect intrăzneţ: acela de a fora crusta terestră până la discontinuitatea Mohorovicic, adică până la manta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rugam sa limitati lungimea comentariilor. Ne plac disputele, dar taria argumentelor nu se masoara in lungimea textului, ci in argumente. La argumente se poate raspunde, la vorbarie, nu. Din acest motiv imi permit sa modrez comentariile. Cele care contin nazbatii prea evidente nu vor fi publicate.