duminică, 10 aprilie 2011

Un zbor către eternitate.

În această ediţie a Maşinii timpului, difuzată de RadioLynx, vorbim despre acei oameni extraordinari carea u faăut posibilă păturnderea oamenilor în cosmos, ca un prim pas către cucerirea Universului. Nu intrăm în detalii tehnice, vom vorbi mai degrabă despre o vreme care acum pare să fi apus.
Iată ce spunea Evgheni Evtuşenko despre Gagarin:
Şi totuşi Gagarin a fost acela care a spus atât de simplu, într-un spirit atât de rusesc, "Poehali!" (am plecat), imprimând astfel Cosmosului un aer familiar, domestic. Dintre nenumăratele instrucţiuni pe care le primise nu făcea parte aceea de a rosti acest cuvânt. El îl scăpase de la sine. Dar ce chip avea Gagarin!... Ales, desigur, şi el pe sprânceană, şi cu toate astea, unui asemenea chip nu i-ai fi putut afla conturul nici în cele mai secrete schiţe de desen. Părea că l-a creat însuşi Pământul, că l-a alcătuit din toate surâsurile de pe scoarţa sa, surâsuri care s-au mai păstrat ca prin minune printre atâtea zâmbete ironice şi batjocoritoare. Chipul lui Gagarin reprezintă însuşi zâmbetul Pământului trimis în Cosmos. (...)
Emisiunea Maşina timpului este difuzată de postul RadioLynx în fiecare miercuri între orele 19-20.


5 comentarii:

  1. la naiba! am ratat-o. La ce ora incepe?

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi cer iertare! A fost o problema cu salvarea postarii pe blog! Sper ca acum problema e rezolvata. Emisiunea e in fiecare mirercuri intre 19 si 20, avem si chat pe site+ul ardilznx, unde puteti sa puneti intrebari.

    RăspundețiȘtergere
  3. pe stiintasitehnica.ro vad dialoguri cu parteneri lipsa, e o problema cu comentariile, unele nu apar.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, stim ca exista o problema! Site-ul este inca in versiunea beta, incercam sa rezolvam toate aceste probleme. Va multumim pentru semnalare!

    RăspundețiȘtergere
  5. nici pana acum nu s-a rezolvat problema? mai bine s-ar pune un script independent de facebook deocamdata, mai ales ca pierzi o gramada de timp si ti se cer o gramada de detalii ca sa-ti faci un cont de facebook, doar ca sa lasi un comentariu.

    RăspundețiȘtergere

Va rugam sa limitati lungimea comentariilor. Ne plac disputele, dar taria argumentelor nu se masoara in lungimea textului, ci in argumente. La argumente se poate raspunde, la vorbarie, nu. Din acest motiv imi permit sa modrez comentariile. Cele care contin nazbatii prea evidente nu vor fi publicate.