vineri, 26 noiembrie 2010

Cronica scepticului - episodul 113

Nu avem multe a spune despre acest episod. Vom vorbi despre infamul Codex alimentarius, care stârneşte foarte multe spaime printre cei care nu au încercat să vadă ce este şi ce vrea acest Codex. Iar spaima este atâta de mare încât, multe zile la rând, el a făcut obiectul unor lungi emisiuni la televiziunea aceea, zisă a poporului. Evident, realizatorul emisiunii se documentează de oriunde, numai de pe site-ul Codex Alimentarius, nu. Numai aşa se poate vorbi la nesfârşit despre ceea ce noi am putea numi apocalipsa usturoiului, care va deveni drog şi, în consecinţă, îl vom lua numai pe bază de reţetă! Numai aşa putem fi anunţaţi că oculta mondială a pus gând rău planetei!
Emisiunea a fost difuyată de către postul TvRM în ziua de 20 noiembrie 2010.

Cronica scepticului episodul 113

Vezi mai multe video din blog

4 comentarii:

  1. In legatura cu cuvantul "halal" mentionat in emisiune, acesta se refera la un tip aparte de mancare, cat si cum s-a ajuns la ea:

    - cuvantul este de provenienta araba, insemnand "legal" (conform cu Sharia), reprezentand ce mancaruri se pot consuma in concordanta cu invataturile Coranului. Ex: este exclusa carnea de porc sau produse derivate din porci, orice tip de animal ce nu a fost macelarit in numele lui Allah si conform ritualului "dhabiha", orice contine alcool, orice animal carnivor, etc

    - este echivalentul islamic al "Kashrut"-ului (Kosher in engleza) evreiesc, cu alte cuvinte "legea" evreilor (derivata din Levitic si Deuteronom) ce enumera ce mancaruri sunt permise: doar carnea rumegatoarelor cu copita despicata (omorate doar prin 'shechita'), doar pestii care au inotatoare si solzi, etc.

    Desi un aliment poate fi atat organic cat si halal, termenul 'halal' nu implica organic si nici vice-versa, asadar cei doi termeni nu pot fi considerati echivalenti sau derivati unul din celalalt.

    http://www.ifanca.org/halal/
    http://en.wikipedia.org/wiki/Halal

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu are legatura cu articolul, nici cu emisiunea, dar e ceva... http://agenda.ro/news/news/36758/nostradamus-acceleratorul-de-particule-de-la-geneva-aduce-apocalipsa.html ... minunat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Emisiunea se termina brusc la minutul 27 si 18 secunde. Exista undeva versiunea completa?

    Nox

    RăspundețiȘtergere
  4. Va multumesc mult pentru observatie. Am avut o mica problema, dar nu lipseste mult. Doar o fraza, in care promit solemn ca imi voi pune eu insumi o punga pe cap si voi aparea asa in emisiune. Voi face aceasta daca cineva imi va putea dovedi ca usturoiul va deveni drog si va putea fi vandut numai de farmacii, pe baza de reteta! Este suficient pentru asta sa mi se arate care dintre standardele din Codex cere acest lucru.

    RăspundețiȘtergere

Va rugam sa limitati lungimea comentariilor. Ne plac disputele, dar taria argumentelor nu se masoara in lungimea textului, ci in argumente. La argumente se poate raspunde, la vorbarie, nu. Din acest motiv imi permit sa modrez comentariile. Cele care contin nazbatii prea evidente nu vor fi publicate.